BoijmansTV: Opening Night

00:14:37 Museum Boijmans Van Beuningen
In de eerste aflevering van Boijmans TV bezoeken moslima's De Toren van Babel en zit er wel een hele bijzondere artiest in het gat onder Cattelan.

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in samenwerking met RTV Rijnmond, Popov film en het RO Theater de televisieserie Boijmans TV. Deze eerste aflevering heet Opening Night. Een rondleider, gespeeld door de actrice Jacqueline Blom van het RO Theater, neemt een groep moslima's uit Delfshaven mee naar het schilderij De Toren van Babel van Pieter Bruegel. Mimespeler Yahya Gaier is een medewerker van de technische dienst en verbaast zich over diverse bezoekers. Rogier Philipoom van het RO Theater voert als suppoost een bijzonder gesprek door een gat in de vloer in het museum met kunstenaar Carsten Höller. Deze kunstenaar had een solotentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Over Boijmans TV

Elke aflevering van Boijmans TV worden de drie personages gevolgd. De rondleider neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

Video credits

                

Mede mogelijk gemaakt door:

          

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.