BoijmansTV: Mooi lelijk

00:14:44 Museum Boijmans Van Beuningen
Suppoost Arie ondervraagt Lily van der Stokker en wil weten of nu moeilijk of juist gemakkelijk is om een lelijke tekening te maken. Hij begrijpt er niets van dat ze lelijke tekeningen wilt maken.

Deze tweede aflevering van Boijmans TV heet Mooi Lelijk. De kijker wordt ook dit keer weer een kijkje binnen de muren van het museum gegund. Suppoost Arie snapt niet dat kunstenaar Lily van der Stokker lelijke tekeningen wil maken, die zij 'Terrible'  noemt. Deze muurtekeningen waren te zien in de Willem van der Vorm galerij van Museum Boijmans Van Beuningen. Van der Stokker wil met haar kunst mensen op het verkeerde been zetten in hun schoonheidsbeleving.

Intussen leidt Bregje van der Laan een groep gespierde mannen rond van Sportschool Vreeland, die tot tranen worden geroerd bij het werk I'm too sad to tell you van Bas Jan Ader. Op de beveiligingscamera zien we Ab van de technische dienst die zijn spierballen vergelijkt met het beeldhouwwerk van Pierre de Wissant van Auguste Rodin. 

Over Boijmans TV

Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, suppoost en de medewerker van de technische dienst. Elke aflevering van Boijmans TV worden steeds drie terugkerende personages gevolgd. De rondleider neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

Video credits

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond, Popov film en RO Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds.

Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.