In deze 'making of' van de absurdistisch televisieserie BoijmansTV zien we hoe de aflevering wordt gefilmd, vertellen de makers over het verhaal en uiten ze hun gedachten over over het Collectiegebouw.

Filmmaker Jacco Gaillard kruipt met camera en microfoon onzichtbaar achter de schermen van de aller- aller- allerlaatste aflevering van Boijmans TV. 

De absurdistische televisieserie, gemaakt door Popovfilm, was eigenlijk al afgelopen, maar het nieuwe Collectiegebouw was een mooie reden om nog een extra aflevering te maken. In deze 'making of' zien we hoe de aflevering wordt gefilmd, vertellen de makers over het verhaal, uiten ze hun gedachten over over het Collectiegebouw en...zie je wat de truc is van de personen die in het gat van Cattelan afdalen. Zoals in iedere aflevering van de televisiesoap wordt een homogene groep door het museum geleid. Dit keer zijn het geen nudisten of wielrenners, maar paragnosten die worden meegenomen naar het nog niet bestaande Collectiegebouw. In de 'making of' wordt ook hen gevraagd: En wat zie jij in de toekomst?

Video credits

Geproduceerd door Wolfsmilk in opdracht van RTV Rijnmond in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.