BoijmansTV: Ik zie ik zie wat jij niet ziet!

00:14:53 Museum Boijmans Van Beuningen
De vierde aflevering van Boijmans TV seizoen 2 heet 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet!' Waarna iedereen natuurlijk dezelfde vraag stelt, namelijk: 'Wat zie je dan?'.

Mandy ziet vanaf haar balie uit op het enorme paasei van Jeff Koons en spot daarbij ook ineens de paashaas - of is het een konijn? Ze ziet hem wel - ze ziet hem niet - ze achtervolgt het beest en raakt verdwaald op de trappen van een gebouw dat lijkt op het museum, maar het niet is. Het blijkt een plaats te zijn van ziekte en leed: het Oogziekenhuis Rotterdam.

Kees Sol, directielid van het Oogziekenhuis ziet dat echter anders. Hij legt aan Arie - die eerst door een kapotte lamp niet eens ziet wie er in het 'Gat van Cattalan' zit - uit dat er zo veel kunst in het Oogziekenhuis te zien is om de angst van patiënten weg te nemen en het genezingsproces beter te laten verlopen.

Terwijl Mandy 'eyes wide shut' door het Oogziekenhuis dwaalt, banen de oogartsen die Bregje ontvangt zich met gesloten ogen een weg door het museum, om uiteindelijk te blijven staan bij 'De Blinde' van de Belgische schilder Gustave Van de Woestijne. Bregje wil graag inzicht krijgen door de specialisten: hoe ziet de wereld er eigenlijk uit voor iemand die blind is? Ziet de blinde wellicht andere dingen; dingen die een ziende niet ziet?

Video credits

Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.

Aan Boijmans TV werkten mee:

Sander Burger (eindregie) 

Kuba Szutkowski (producent) 

Dragan Bakema (creatief producent) 

Edgar Kapp (productieleider) 

Jetse Batelaan (regie van rondleidingen) 

Wilfried de Jong (concept en interviews) 

Els Hoek (research en redactie) 

En vele anderen.

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.