In deze extra aflevering van Boijmans TV ontvangt rondleidster Bregje een groep helderzienden. Zij hebben signalen gekregen dat er al druk aan het nieuwe gebouw wordt gewerkt en gebruiken hun gaven om Bregje te informeren over de toekomst.

Wie wil z'n kostbare spullen nu opgeslagen hebben in een lekkende kelder? Het ondergrondse depot van Museum Boijmans Van Beuningen voldoet al jaren niet meer aan de norm. Daarom zal er naast het museum een nieuw depot worden gebouwd; geheel bovengronds naar een spectaculair ontwerp van architectenbureau MVRDV. En omdat de kunstcollectie die er zal worden bewaard ook van jou is, wordt het nieuwe depot straks publiek toegankelijk. 

Wederom blijkt Bregje een vat vol bijzondere kennis over de voorwerpen uit het verleden die in deze toekomst hun plek zullen vinden. Terwijl de groep de locatie van het nieuwe depot verkent, zoekt het kassameisje Mandy naar Arie. Waar is hij toch gebleven? 

Mandy belandt via het gat van Cattelan bij een kunstenaar. Het is Winy Maas, alfabetisch de eerste van het bekende Rotterdamse architectencollectief MVRDV. Hij legt haar uit hoe de spiegelende pot die hij als depot ontwierp, het Museumpark juist groter maakt in plaats van kleiner. Maar tegenstand moet er zijn. En zo is er ook de dappere actievoerder die zijn dag, zijn gezondheid, misschien wel zijn leven geeft voor de goede zaak. Actie!

Video credits

Cast: Hannah van Lunteren, Jacqueline Blom, Martin van Waardenberg, Gwendolyn Boevé-Jones

Gast: Winy Maas

Redactie: Sjarel Ex, Els Hoek, Catrien Schreuder, Cees van der Wel

Productie: Dragan Bakema, Gino Ragueb

Camera: Sef Kroonenberg, Ruben van den Broeke

Geluid: David Spaans

Montage: Sander Burger

Leader ontwerp: Luis Zertuche

Muziek: Mike Redman

Geluidsnabewerking: KLEVR Sounddesign

Visagie: Suzanne Pelgrim

Kleding: Wendela van Dijk

Beeldnabewerking: Laurent Fluttert

Ondertiteling: Einion

Animatie: MVRDV

Met dank aan: De paragnosten en alle medewerkers van Museum Boijmans Van Beuningen

Geproduceerd door Popovfilm in opdracht van RTV Rijnmond

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.