BoijmansTV: De aard van het beestje

00:17:29 Museum Boijmans Van Beuningen
Mandy toont in aflevering 7 van BoijmansTV seizoen 2 haar dierenhart. Het schaapje dat zij zorgvuldig verborgen hield achter haar balie, is verdwenen.

Voor Marco, die met zijn hondje naar binnen wil knijpt ze een oogje dicht, ook al is het tegen de regels om met een hond in het museum te komen.

Inmiddels is Arie met Mandy's schaap, dat hij achter haar balie vond, de ontwerper Christien Meindertsma tegengekomen, die wel het een en ander te zeggen heeft over schapen. Zij liet een serie van 25 truien maken, waarvoor per trui precies alle wol van een schaap gebruikt werd. En wat blijkt nu? Hoe leuker het leven van de schaap, hoe mooier de trui. 'Oh' zegt Arie, 'dus je hebt goede, en minder goede schapen.'

Intussen ontvangt Bregje een groep Duitse herders met hun baasje. Verlekkerd kijken de honden naar het wild op de 17de-eeuwse stillevens in het museum. Ook de mysterieuze eendenman die een bezoekje aan het museum brengt, voelt zich sterk verbonden met deze eeuwenoude voorgangers. De honden lijken zich uitstekend thuis te voelen in 'Double Steel Cage' van de kunstenaar Bruce Nauman. Het beklemmende gevoel dat hij ermee op wilde roepen vliegt echter wel de baasjes aan...

Video credits

Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.

Aan Boijmans TV werkten mee:

Sander Burger (eindregie) 

Kuba Szutkowski (producent) 

Dragan Bakema (creatief producent) 

Edgar Kapp (productieleider) 

Jetse Batelaan (regie van rondleidingen) 

Wilfried de Jong (concept en interviews) 

Els Hoek (research en redactie) 

En vele anderen.

Koop tickets

1 series

  • BoijmansTV

    In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.