Blik vasthouden

00:03:00 M HKA
Olga Chernysheva is één van de meest gekende solo artiesten in Rusland. Zij wil dat de bezoeker van de tentoonstelling ervaart en het werk op zich laat afkomen.

Olga Chernysheva is één van de meest gekende solo artiesten in Rusland. Ze groeit op in Moskou en begint in de jaren 90 als kunstenaar aan de Rijksacademie van Beeldende kunst in Amsterdam. Ze is een specifiek Russische kunstenares, maar houdt niet van de clichématige manier waarop Rusland wordt belicht. Haar werk is zowel verfijnd, als subtiel humoristisch. 

Olga Chernysheva doet haar eigen ding en is voornamelijk bezig met het observeren van ‘de manier waarop mensen leven’ en de observatie van de wereld rondom zichzelf. Zij gebruikt allerlei verschillende synoniemen voor het woord ‘observeren’. “Ademen door je ogen” 

Zij wil dat de bezoeker van de tentoonstelling ervaart en het werk op zich laat afkomen. Haar werken hebben wel een politieke ondertoon. De foto’s worden op verschillende manieren getoond a.d.h.v Ipads, slideshows, lightboxes, kaders etc.

Olga Chernysheva 

‘Blik vasthouden’ 

Van 24 oktober 2014 tot 18 januari 2015 te zien in M HKA

Video credits

  • Met dank aan Olga Chernysheva 
  • Interview: Lot Wens 
  • Coördinatie: Ghislaine Peeters 
  • Camera en montage: Mario De Munck

 

Meer info