Bird in a Glasshouse: Multiplied

00:02:52 Art Rocks
Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van Multiplied door Bird in a Glasshouse geïnspireerd op de Spiegelkamer van Yayoi Kusama.

De Spiegelkamer van Yayoi Kusama inspireerde me tot het maken van dit nummer: Multiplied. Het repetitieve van Kusama's werk heb ik in de muziek verwerkt door gebruik te maken van 'loops', muziekfragmenten die zich telkens herhalen. Geen volle akkoorden, maar 'dots' die je terug hoort in de eenvoud van de vioollijnen. Het hele nummer word gespeeld op een viool, een octaveereffect, een loopstation en een shaker-eitje.

Ik vind het tof dat dit een kunstwerk is waar je in kunt en dat het je vervolgens helemaal omgeeft alsof dat je hele wereld is. Daarom heb ik me voor de tekst verplaatst in iemand die afscheid probeert te nemen van een geliefde, maar die nog zo geobsedeerd is door diegene dat de weerspiegeling van die geliefde het enige is dat ze kan zien.

Foto: VictorCharlyCharly

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2014

    Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2014 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van liedjes. Bekijk hier de finalisten!