Bezoek aan Unfolded

00:07:50 401 Museum Jan Cunen
In de film wordt een rondwandeling gemaakt door de tentoonstelling, en vertelt het duo Scheltens & Abbenes over hun werkwijze.
Scheltens & Abbenes

Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes, samen het kunstenaarsduo Scheltens & Abbenes fotografen voor magazines als Fantastic Man, The Gentlewoman, The Plant en brands zoals Balenciaga, Cos, Arper, Hermes en Chanel. Met hun werk stellen ze het idee dat fotografie eenduidig en glashelder zou moeten zijn aan de kaak.

Meer over de kunstenaar

Deze film is gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling Unfolded die in 2011 in Museum Jan Cunen plaatsvond. In de film wordt een rondwandeling gemaakt door de tentoonstelling, en vertelt het duo Scheltens & Abbenes over hun werkwijze. 

Maurice Scheltens (1972) en beeldend kunstenaar Liesbeth Abbenes (1970) vervaardigen verfijnde fotografiestillevens. Een belangrijk deel van het werkproces vindt plaats in de fotostudio. Met veel geduld en gevoel voor precisie en handwerk maken ze een setting waarin objecten, zoals meubels, kleding, make-up, stoffen, parfumflesjes et cetera alsmaar herschikt worden tot het ultieme beeld ontstaat. In hun werk experimenteren ze met de omzetting van ruimtelijke dimensies naar een plat vlak en worden de mogelijkheden die fotografie biedt om illusies te creëren, intensief door hen onderzocht en uitgebuit.

Video credits

  • Een film van Wineke van Muiswinkel en Joost Sickenga
  • Muziek: Anne van Schothorst
Meer info