Arthur Japin en de bierpul van Aquasi Boachi

Museum Prinsenhof Delft
Schrijver Arthur Japin krijgt in de tentoonstelling DNA van Nederland onverwacht de bierpul in handen die ooit toebehoorde aan de hoofdpersoon van zijn roman De zwarte met het witte hart (1997), Aquasi Boachi.

 

In de tentoonstelling DNA van Nederland (14 oktober 2017 t/m 18 februari 2018) stonden vaderlandse relieken centraal, oftewel: objecten die bewaard of gekoesterd worden omdat ze in verband staan met een belangrijk figuur uit de Nederlandse geschiedenis. Dat kan gaan om bijvoorbeeld menselijk materiaal of voorwerpen die zijn gebruikt door historische personen. Waarom bewaarde men dit soort relieken? Welke nationale relieken zijn er uit de recente geschiedenis? En hoe zijn ze eigenlijk verbonden met de geschiedenis én identiteit van Nederland?

We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed. Zo krijgt schrijver Arthur Japin in de tentoonstelling DNA van Nederland onverwacht de bierpul in handen die ooit toebehoorde aan de hoofdpersoon van zijn roman De zwarte met het witte hart (1997), Aquasi Boachi. Hoe reageert hij?

Koop tickets

1 series

  • DNA van Nederland

    We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.