Art Rocks! Thumos - Fare Thee Well

00:03:18 11 Art Rocks
Singer/Songwriter Thumos liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door Couples aux têtes pleines de nuages van Salvador Dalí. Met mooie woorden vat Thumos de wereld van Dalí in een lief liedje samen.
Salvador Dalí

De Spaanse kunstenaar Salvador Dali (Figueras 1904 - 1989) is één van wereld bekendste surrealistische kunstenaars. Zijn kunstwerken hadden bijna altijd betrekking op dromen. Zijn schilderijen kenmerken zich door merkwaardige voorstellingen die nauwkeurig realistisch zijn afgebeeld.

Meer over de kunstenaar

Thumos over het nummer:

"Waar de Angelus van Jean-Francois Millet een paar laat zien in één en hetzelfde landschap, samen in nederig gebed voor God, toont Dali zichzelf en Gala afscheiden van elkaar. Dezelfde wil tot een devoot samen zijn als Millet, getuige de pose, maar een afbeelding van een weerbarstigere relatie tussen man en vrouw dan de Heer voor ogen had. We zien twee gescheiden figuren een leven delen, die ondanks de suggestie van haar hoofd op zijn schouder geen fysiek contact maken, beiden een eigen lege tafel in het zelfde landschap. En toch, ondanks haar affaires en het gebrek aan fysieke intimiteit, hield Dali kennelijk onvoorwaardelijk van zijn Gala.

Dit heb ik willen vangen als in een nieuw gebedje. Geen Angelus voor de Heer, maar de wens dat Millet's devote vrouw figuur haar vrijheid moge vinden als Dali's Gala."

Video credits

Artiest: Thumos

Nummer: Fare thee well

Genre: Singer/Songwriter

Bij het kunstwerk: Salvador Dalí - Couple aux têtes pleines de nuages

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2012!

    Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.