Art Rocks! pitto - You and Me

00:03:58 Art Rocks
Muzikant pitto liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door Couples aux têtes pleines de nuages van Salvador Dalí. Het nummer is een weerbarstige jazz-song die zowel liefde als afstand suggereert.
Salvador Dalí

De Spaanse kunstenaar Salvador Dali (Figueras 1904 - 1989) is één van wereld bekendste surrealistische kunstenaars. Zijn kunstwerken hadden bijna altijd betrekking op dromen. Zijn schilderijen kenmerken zich door merkwaardige voorstellingen die nauwkeurig realistisch zijn afgebeeld.

Meer over de kunstenaar

Twee geliefden. Lijken heel veel op het zelfde. Maar soms is er ook een afstand.

De text van de muziek is "you and me, we are the same". Dat uit zich in de gedachte die je van binnen ziet bij dit schilderij omdat twee mensen hetzelfde denken. Maar ook voelen. Het is een raar contrast tussen verlangen en liefde en saamhorigheid. Net zo 'kaal' als het landschap is. Is in in een zekere zin ook de voeding van het liedje. Weinig tekst... maar veel uitdrukking. De piano kabbelt en dringt net zoals de wolken voorbij stuwen.


Dalí

Video credits

Artiest: pitto

Nummer: You And Me

Genre: Jazz

Bij het kunstwerk: Salvador Dalí - Couple aux têtes pleines de nuages

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2012!

    Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.