Art Rocks! Peter de Jong & Band - De Schiettent

00:03:12 1 Art Rocks
Peter de Jong & Band lieten zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door De Schiettent van Pyke Koch. Met vrolijke circusmuziek schreven ze een vervreemdend nummer.
Pyke Koch

Pieter Frans Christiaan (Pyke) Koch (1901 - 1991) was een Nederlandse kunstschilder. Samen met Carel Willink wordt hij gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van het magisch realisme, een stroming waarbij op een realistische manier wordt geschilderd, maar voorstellingen worden gemaakt die wel mogelijk, maar niet waarschijnlijk zijn.

Meer over de kunstenaar

Peter de Jong vertelt over het nummer:

"Magisch realisme en de schiettent. Een wereld van prachtige kitsch en uitgelopen mascara. Geinspireerd door de 'circusmuziek' van Boris Vian en Nino Rota combineer ik het vervreemdende met het alledaagse. Achter alle gekheid schuilt iets normaals maar wat schuilt er achter het normale? De tekst is een gedeelte van het gedicht 'De Schiettent' van Martinus Nijhoff geschreven voor de bruiloft van Pyke Koch. Een onbekende taal of toch gewoon...? Bekijk het eens achterstevoren!"

Ben ik goed of ben ik slecht

Zegt de vrouw die nooit iets zegt

Niemand heeft zij uitgelegd

Of het onrecht is of recht.

Pyke Koch

Video credits

Artiest: Peter de Jong & Band

Nummer: De Schiettent

Genre: World

Bij het kunstwerk: Pyke Koch - De schiettent

 

Muziek: Peter de Jong

Animatie: Stan Rietstap

Tekst: Martinus Nijhoff

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2012!

    Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.