Art Rocks! Lilian Hak - Weary Life

00:02:13 Art Rocks
Zangeres Lilian Hak liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door het werk Let Your Hair Down van Pipilotti Rist. Een fifties nummer was de uitkomst.
Pipilotti Rist

Pipilotti Rist, volledige naam Elisabeth Charlotte Rist (Grabs, 1962) is een Zwitserse videokunstenares. Haar naam heeft ze ontleend aan Pippi Langkous uit de verhalen van Astrid Lindgren. Ze ziet zichzelf, net als Pippi Langkous, als een vrouw die op speelse wijze de wereld onderzoekt.

Meer over de kunstenaar

Lilian Hak over het nummer:

"Een net in je woonkamer waar je kan liggen en al je dagelijkse beslommeringen van je af kan laten vallen, inspireerde mij om een vrolijke song te schrijven met als thema: 'relax' en vooral 'geniet' want je leventje is nog niet zo slecht.

Als je in het net boven de grond ligt en de video's bekijkt, kan ik mij voorstellen dat je oriëntatie even zoek is. Je ligt tussen de grond en lucht. Je begeeft je tussen droom en werkelijkeid.

In mijn liedje ben ik op zoek gegaan naar iets dat een gevoel van vervreemding en tijdloosheid oplevert voor een luisteraar. Ik heb dit gedaan door o.a. het tempo los te laten; dan weer versnellen dan weer vertragen. Ook door in de instrumentatie niet te kiezen voor een geijkte bandbezetting maar mijzelf te beperken tot enkel samples. Ik heb allerlei fragmenten geknipt, vervolgens met deze fragmenten piano gespeeld en een songstructuur gemaakt."

Rist

Video credits

Artiest: Lilian Hak

Nummer: Weary Life

Genre: Singer/Songwriter

Bij het kunstwerk: Pipilotti Rist - Let Your Hair Down

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2012!

    Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.