Anton Corbijn

00:28:53 Gemeentemuseum Den Haag
In deze video deelt wereldberoemd fotograaf Anton Corbijn bijzondere verhalen achter de bekende foto’s van onder meer U2, Depeche Mode, David Bowie en Ai Weiwei. Hoe ontwikkelde hij zich van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar?
Anton Corbijn

Anton Corbijn (1955) is een Nederlands fotograaf, grafisch ontwerper en speelfilmregisseur. Hij werd wereldberoemd door zijn foto's van vooral rock-musici als Nirvana, U2, Nick Cave, REM en The Rolling Stones.

Meer over de kunstenaar

Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van fotograaf Anton Corbijn (Strijen, 1955) organiseren het Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag het meest complete overzicht van zijn oeuvre tot nu toe. Met twee tentoonstellingen op twee locaties brengen de musea een eerbetoon aan een van ’s werelds meest vooraanstaande portretfotografen. 

Het Gemeentemuseum laat in HOLLANDS DEEP zien hoe Corbijn zich in veertig jaar ontwikkelde van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar. Het ernaast gelegen Fotomuseum Den Haag toont in de tentoonstelling 1-2-3-4 foto’s van bands en musici waar Corbijn al lange tijd mee werkt of heeft gewerkt en waarbij de relatie tussen de fotograaf en de muziekwereld centraal staat.

HOLLANDS DEEP
21 maart 2015 t/m 21 juni 2015
Gemeentemuseum Den Haag

ANTON CORBIJN: 1-2-3-4
21 maart 2015 t/m 16 augustus 2015
Fotomuseum Den Haag

Video credits

  • Regie: Gerrit Schreurs 
  • Camera & montage: Maurits Veldhuijzen van Zanten 
  • Geluid: Reinout Weebers 
  • Geluidsmixage: Wouter D. Snel 
  • Ondertiteling: Einion Media
Koop tickets