Anne Wenzel in Avro's 4Art

00:08:40 43 Museum Boijmans Van Beuningen
Anne Wenzel is gefascineerd door de universele taal van (oorlogs-) monumenten en herdenkingsplekken. AVRO Kunstuur kwam langs in Museum Boijmans Van Beuningen om te kijken.

Anne Wenzel (1972, Schüttorf Duitsland) studeerde aan de AKI, academie voor beeldende kunst in Enschede en woont en werkt al geruime tijd in Rotterdam.Haar voorliefde gaat daarbij uit naar monumenten waarvan de grandeur is aangetast door de tand des tijds. Het zo ontstane contrast speelt in haar werk vaak een centrale rol.

In donkere, keramische sculpturen en installaties onderzoekt zij de schoonheid die schuilt in dreiging, vernietiging, rampen en verval. Zo positioneert zij zich als nazaat van de 18de-eeuwse Romantische schilderkunst, toen kunstenaars het sublieme vonden in de aantrekkingskracht en de dreiging van de natuur. Museum Boijmans Van Beuningen nodigt regelmatig hedendaagse kunstenaars uit voor een interventie, een presentatie waarin zij reflecteren op de collectie of het museumgebouw. Zo ook Anne Wenzel. Haar Interventie #13 - Requiem of Heroïsme is samengesteld door de Conservator Stadscollectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Video credits

Bron: kunstuur.avro.nl

Koop tickets