AMVK presenteert AMVK

437 M HKA
“Het was een als een bijna-dood-ervaring om deze tentoonstelling te maken, maar ik denk dat ik vanaf nu veel vrijer door het leven kan gaan”, zegt AMVK (Anne-Mie Van Kerckhoven) over AMVK, de overzichtstentoonstelling die ze met curator Anders Kreuger maakte in het M HKA. Portret van een pionier.
Anne-Mie Van Kerckhoven

Anne-Mie Van Kerckhoven (°1951, Antwerpen, België) – ook bekend als AMVK – brengt de meest uiteenlopende media samen in complexe installaties. Ze tekent, schildert, doet performances, maakt computeranimaties en video-installaties, en maakt drukwerk dat ze in eigen beheer publiceert.

Meer over de kunstenaar

 

AMVK (Anne-Mie Van Kerckhoven) werkte meer dan 2 jaar aan de overzichtstentoonstelling die ook haar naam draagt. De vlag dekt de lading, vinden zowel curator Anders Kreuger als AMVK zelf: een hoogstpersoonlijk overzicht van haar werk is het geworden, dat nauw verweven is met haar leven. Centraal – zowel letterlijk als figuurlijk - staat een ruimte waar haar video's getoond worden, haar geliefkoosde medium waarin ze haar gehele artistieke activiteit kan bundelen tot een gesamtwerk. 'Vaak zeggen mensen mij dat ze mijn werk pas echt begrijpen als ze de films bekijken', aldus Van Kerckhoven.

Video credits

  • Regie/camera/montage: Mario De Munck
  • Muziek: AMVK, Hantrax, Nctrnm
Meer info