Amie Dicke: inspired by Berlage

00:04:44 861 Gemeentemuseum Den Haag
Kunstenaar Amie Dicke laat zich voor een nieuw werk in het GEM inspireren door de architect van het Gemeentemuseum: H.P. Berlage. Archiefbeelden van het museum en van haarzelf versmelten in een langwerpig bassin met een dun laagje water.

In het najaar van 2012 organiseert het GEM, Museum voor actuele kunst in Den Haag de eerste museale solotentoonstelling van Amie Dicke (Rotterdam, 1978) in Nederland. Voor de grote zaal van GEM ontwierp Dicke een monumentale vijver 'The Battle of Magenta' als een spiegeling van de Berlagevijver voor het Gemeentemuseum. Een bassin vol herinneringen, vol beelden uit haar eigen beeldarchief en uit het archief van het Gemeentemuseum.

De installatie lijkt op een liggend schilderij, waarin heden en verleden van de plek samenvloeien tot een Nabeeld. De inkt laat los en beeltenissen vloeien samen tot een nieuw verhaal. De verwijzing naar de vijver voor het Gemeentemuseum is niet te missen.

Amie Dicke - Nabeeld 
22 september 2012 t/m 6 januari 2013
GEM, Den Haag

Video credits

Koop tickets

1 series

  • Inspired By - inspiratie van kunstenaars

    In de serie Inspired By vertellen hedendaagse kunstenaars die in het Gemeentemuseum Den Haag exposeren over hun eigen werk en over hun inspiratiebronnen uit de museumcollectie.