Ambacht ontmoet design: Koninklijke Tichelaar

00:05:06 Museum Boijmans Van Beuningen
Generaties lang is in de Koninklijke Tichelaar te Makkum keramische kennis doorgegeven en vakmanschap opgebouwd. Die kennis en ervaring krijgt, met betrokkenheid van hedendaagse ontwerpers, een nieuwe impuls.

Generaties lang is in de Koninklijke Tichelaar te Makkum keramische kennis doorgegeven en vakmanschap opgebouwd. Die kennis en ervaring krijgt, met betrokkenheid van hedendaagse ontwerpers, een nieuwe impuls. Klassiek vakmanschap, hedendaags design, experiment en toekomstgericht onderzoek hebben in Makkum een duurzaam verbond gesloten.

Rotterdam designprijs 2009

De Rotterdam designprijs is een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat versterkt. De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 werd gekozen door een internationale jury en won een vrij te besteden geldbedrag van 15.000 euro. De jury bestond uit Alice Rawsthorn (journalist International Herald Tribune en design criticus, GB), Rick Poynor (schrijver en design criticus, GB) en Patrizia Moroso (artistiek directeur Moroso, IT). De Rotterdam designprijs 2009 was een initiatief van Stichting Designprijs Rotterdam en werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam dienst Kunst en Cultuur, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Stokroos. De publieksstemming werd mede mogelijk gemaakt door Narb, people filtered art. De tentoonstelling was onderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Video credits

  • Regie: Hans Wessels 
  • Productie: Boogiemen
Koop tickets