Alles aan kant #1: The Why

00:03:02 264 Museum Boijmans Van Beuningen
In de vlog van Alles aan kant neemt onze correspondent Lotte je mee achter de schermen van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze aflevering: Waarom eigenlijk?

Lotte gaat op zoek naar het waarom. Ze praat met conservator Mienke Simon Thomas over de noodzaak van ‘herijken’ en hoe ‘ontzamelen’ in zijn werk gaat.

Alles aan kant

Van 11 maart tot 11 juni 2017 is door museummedewerkers in het openbaar gewerkt aan het correct registreren en beoordelen van de kantcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Het herijken van de kantcollectie moet duidelijkheid verschaffen over de rol die de deelcollectie in de toekomst in het museum kan spelen. Uniek aan het project is dat medewerkers al het kant in het openbaar beoordelen, middenin het museum. In  deze vlogserie neemt kantcorrespondent Lotte Bloem de kijker mee achter de schermen en volgt ze het proces op de voet.

De presentatie Alles aan kant is te zien t/m 20 augustus 2017 te zien.

Video credits

Concept: Rianne Schoonderbeek & Lotte Bloem

Film & Montage: Lotte Bloem

Muziek: Lobo Loco - Super String Theory

Met dank aan: Mienke Simon Thomas en Janneke Reedijk

Koop tickets

1 series

  • Alles aan kant

    In deze vlogserie neemt kantcorrespondent Lotte Bloem de kijker mee achter de schermen en volgt ze het proces van de herijking in het Boijmans op de voet.