A small sound in your head

00:08:01 S.M.A.K.
Ontdek het werk van Lee Kit, een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars uit Azië.
Lee Kit

Kunstenaar Lee Kit (1978, Hong Kong) woont en werkt in Hong Kong en Taipei. Zijn werken omvatten verschillende media, waaronder schilderijen, tekeningen, video’s en installaties. Zijn werk richt zich vaak op alledaagse en ready-made objecten die normale, dagelijkse rituelen aanspreken.

Meer over de kunstenaar

Lee Kit (°1978, Hong Kong; leeft en werkt sinds 2012 in Taipei) is een van de belangrijkste kunstenaars uit Azië vandaag. Zijn tentoonstelling ontplooit zich ruimtelijk in de vorm van een in situ installatie die bestaat uit onder meer schilderijen, projecties, tekst, tapijt, meubels, gordijnen, muren, daglicht en museumarchitectuur.

De kunstenaar omschrijft zijn tentoonstellingen als driedimensionale schilderijen waarin lichtwerking, diepteperspectief en compositie belangrijke parameters zijn. Projectie- en daglicht dragen sterk bij tot het vloeibare karakter van zijn werk. Lee Kit’s ‘situaties’, de term waarmee hij zijn installaties vaak benoemt, spreken onze basisemoties aan en verkennen het niemandsland tussen dingen en hun afbeelding, tussen wat privé en wat publiek is, en tussen het persoonlijke en het collectieve.

A small sound in your head is Lee’s eerste institutionele solotentoonstelling in Europa en loopt parallel met zijn eerste presentatie in een museum in de VS, Hold your breath, dance slowly in het Walker Art Center in Minneapolis.

Film ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Lee Kit. A small sound in your head.' te zien in S.M.A.K. Gent t/m 4 september 2016. 

Video credits

  • Camera, direction & editing: Wout Lievens
  • Walker Art Center producer: Andy Underwood 
  • Walker Art Center Camera operator: Christian Jensen
Meer info