Voortgezet onderwijs

67 video's

ARTtube biedt mooie video’s om te gebruiken in het kunst- en cultuuronderwijs. Voor docenten kunnen de video's bij actuele tentoonstellingen en collectiestukken een goede voorbereiding zijn op museumbezoek met de klas. Kijk op de homepage of de museumpagina's voor het actuele aanbod aan video's, of zoek via de zoekfunctie op onderwerp of kunstenaar.

Binnen dit thema vind je een selectie video’s die speciaal zijn gemaakt voor het onderwijs en leerlingen vanaf 12 jaar. Educatieve series geproduceerd door ARTtube in samenwerking met de musea, zoals ‘Wat de vakman’ voor het VMBO, de ‘ARTclips’ voor de onderbouw en ‘Kunstuur in de klas’ bij de eindexamenthema’s. De video’s in dit thema sluiten aan bij de belevingswereld van scholieren en de curricula van scholen. Een mooie aanvulling op de lessen kunst en cultuur!

Op de hoogte blijven van de mogelijkheden van ARTtube in het onderwijs? Meld u dan hier aan voor de speciale onderwijsnieuwsbrief.

67 video's

 • Wat de vakman?! Design

  In deze aflevering van 'Wat de vakman?' maken leerlingen Tygo en Samuel kennis met ontwerper Ted Noten en ontdekken ze hoe hij sieraden maakt. Samen bezoeken ze het Stedelijk Museum en Ted's studio.

 • Weekendcrashers testen audiotour Queensize

  Kasper van der Laan, de Weekendcrashers van NPO en metalband Flow of Light testen de audiotour van Museum Arnhem.

 • Heavy Metal

  Heavy Metal organiseert rondleidingen in het Middelheimmuseum voor en door jongeren. In deze video kan je zien hoe de museumgids uitleg geeft bij een aantal metalen beelden uit de museumcollectie.

 • Jongeren over Willie Doherty

  De “peers” van museum de Pont de vragen zich aan de hand van zijn tentoonstelling af hoe een kunstenaar uit een conflictgebied wordt beïnvloed.

 • Matties van Matisse

  Kijk hoe de Blikopeners proberen een kunstwerk van Matisse na proberen te maken! #mattiesvanmatisse

 • Shut up I'm reading

  In reactie op de digitale kunstenaar Ed Atkins maakte Blikopener Melissa deze video over lezen.

 • CKV - installatiekunst

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'installatiekunst' en laten voorbeelden in het museum zien.

 • CKV - standpunt

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'standpunt' en laten voorbeelden in het museum zien.

Toon alle videos van Voortgezet onderwijs