Moderne kunst

67 video's

De video’s die je hier vindt gaan over kunst vanaf het eind van de negentiende eeuw tot ongeveer de jaren ‘60 van de twintigste eeuw. Een periode in de kunstgeschiedenis waar er heel veel gebeurde en de ene kunststroming en ‘-isme’ de ander opvolgt. Voor een korte uitleg van het begrip ‘Moderne kunst’ kun je de onderstaande video bekijken. Hier zijn video’s te zien over grote namen in de kunst als Vincent van Gogh, Henri Matisse en Mark Rothko.

67 video's

 • Constant - New Babylon

  Een wereld zonder grenzen. Mensen die niet hoeven te werken, maar vrij zijn om te spelen en te reizen. Dat is voor Constant de basis voor zijn New Babylon.

 • UTOPIA - Visies op een Nieuwe Wereld

  De tentoonstelling UTOPIA 1900-1940. Visies op een Nieuwe Wereld’ bracht dit 20ste-eeuwse spanningsveld in beeld met topstukken uit binnen- en buitenland.

 • Constant New Babylon - Madrid

  Gemeentemuseum Den Haag organiseert samen met Reine Sofia Madrid een van de grootste tentoonstellingen ooit over Constants levenswerk New Babylon. Conservator Laura Stamps vertelt meer over de totstandkoming.

 • Kleur ontketend

  De tentoonstelling Kleur Ontketend viert 'de bevrijding van kleur uit de ketenen van de zichtbare werkelijkheid' aan het einde van de 19e eeuw. Een van de belangrijkste momenten in de moderne kunstgeschiedenis, en een feest voor het oog.

 • Holland op z’n mooist

  Met Holland op z’n mooist presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een grote tentoonstelling met ruim honderd schitterende werken van de kunstenaars van de Haagse School. Een ode aan het Hollandse landschap!

 • Mark Rothko

  Van blozend roze en jubelend geel, tot knallend blauw en somber zwart. Wanneer je voor de immense doeken van Mark Rothko (1903-1970) staat, voel je hoe je zijn wereld ingezogen wordt.

 • Highlights van de collectie

  In deze video vertellen de museumgidsen van het Groninger Museum je alles over de hoogtepunten uit de collectie van het museum.

 • Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914

  Film ter gelegenheid van de jubilieumtentoonstelling Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914, die in 2014 te zien was in Gemeentemuseum Den Haag.

Toon alle videos van Moderne kunst