Mode en textiel

62 video's

Duik in de modewereld en ontdek verhalen over toonaangevende modeontwerpers, de modegeschiedenis en het gebruik van textiel. 

In dit thema vind je video’s over mode op het snijvlak met beeldende kunst. Wat is draagbaar en wat niet? En hoe zorgen nieuwe technieken en materialen voor nieuwe mogelijkheden? Toonaangevende mode- en textielontwerpers als Mae Engelgeer, Viktor & Rolf en Bart Hess, vertellen je er alles over in de video’s binnen dit thema. 

 

62 video's

 • I want it to be soft

  Modeontwerper Bas Kosters vertelt over zijn eerste tentoonstelling 'I Want It To Be Soft' in Museum Arnhem.

 • Mode in Van Loon

  Ontdek het verhaal van Museum Van Loon en de Europese High Society mode uit de periode van circa 1850 tot heden.

 • Het verhaal van de Fashion Machine

  Kunstenaar Conny Groenewegen vertelt over haar installatie Fashion Machine voor het Tijdelijk Modemuseum.

 • Frans Ankoné, art director & stylist

  Art director en stylist Frans Ankoné vertelt over de invloed die modeketen Mac & Maggie op de huidige modeindustrie heeft gehad.

 • Achter het ontwerp van Mae Engelgeer

  Mae Engelgeer legt uit hoe de stalenboeken in het museumarchief van de Lakenhal haar inspireerden voor haar ontwerp van Nieuw Leids Laken #2.

 • Viktor & Rolf - Van Gogh Girls

  Tijdens de Paris Fashion Week kocht kunstverzamelaar Han Nefkens drie creaties, de Van Gogh Girls, uit de haute couture collectie spring/summer 2015 van Viktor&Rolf aan. Ontdek hoe de collectie is gemaakt.

 • Portret van Dolci & Kabana

  Onder de naam D&K - Dolci & Kabana, een fictief commercieel merk - ontwikkelen Ricarda Bigolin en Nella Themelios hun 'Brand Delusions'; een serie activistische installaties waarin alle facetten van een merkidentiteit zichtbaar worden.

 • The Future of Fashion is Now - Digest Design

  De Chinese kunstenaar Dooling Jiang, Digest Design, verdiepte zich in de Chinese calico-techniek voor haar stoffen in de expositie The Future of Fashion is now.

Toon alle videos van Mode en textiel