Kunst verzamelaars

12 video's

Musea hebben veel te danken aan particuliere kunstcollecties. Heel wat kunstverzamelaars investeren op eigen initiatief in kunst, design en mode. Hierdoor krijgen beginnende en gevestigde kunstenaars de mogelijkheid om zich volledig toe te spitsen op het maken van kunst.

In het thema Verzamelaars wordt er gefocust op de brede interesse van kunstverzamelaars en hun liefde voor kunst. Er wordt getoond hoe belangrijk hun collecties voor musea zijn en welke creatieve vormen van samenwerking tussen privéverzamelaars en culturele instellingen mogelijk zijn.

12 video's

 • De zeven pijlers van H+F

  In 1999 begon Han Nefkens met het kopen en verzamelen van hedendaagse kunst.

 • Delen als tegengif. Een portret van Han Nefkens.

  Han Nefkens is een grote kunstverzamelaar die zijn liefde voor kunst graag deelt met zoveel mogelijk mensen.

 • De collectie van Josephina en Lambertus van Baaren

  Wie waren de bijzondere verzamelaars Lambertus en Josephina van Baaren en hoe kwam de collectie tot stand?

 • Jan Cox - Schenking

  In 2014 heeft M HKA belangrijke schenking ontvangen: een verzameling werken van Jan Cox uit de verzameling van Adriaan Raemdonk. Om de goede keuzes te maken nodigde het M HKA twee kunstenaars uit om mee te kijken naar de werken.

 • We Live Art: Geert Verbeke

  Dit is de derde aflevering van de serie ‘We Live Art’, over mensen wier leven door de kunst is gekleurd en veranderd. Deze aflevering centraal: Geert Verbeke.

 • Bad Thoughts: Collectie Sanders - thuis

  Aan de hand van vier werken uit hun collectie vertellen verzamelaars Martijn en Jeannette Sanders over het proces van verzamelen; wanneer kopen zij een werk aan? Zijn er ook miskopen? Zit er een rode draad in de thema's. Zijn ze het altijd eens over hun aankopen? Wat gebeurt er met de werken die niet meer in huis passen. En waaruit blijkt dat het een privéverzameling is?

 • Bad Thoughts: Collectie Sanders - expo

  Martijn en Jeannette Sanders verzamelen sinds de jaren zeventig kunst. In 2014 was hun collectie voor het eerst te zien in het museum. In deze video vertellen ze meer over hun collectie.

 • Van Armando tot Tajiri - Ontdekkingen van een verzamelaar

  In deze video ontmoet je Frans van Ooijen, een kunstverzamelaar. Hij vertelt over zijn eerste aangekochte werken en zijn band met verschillende kunstenaars.

Toon alle videos van Kunst verzamelaars