Film, video en mediakunst

65 video's

Onder film, video en mediakunst verstaan we kunst gemaakt met bewegend beeld met een experimenteel karakter. Dit thema omvat naast video-installaties en op vertoning in museale setting gerichte werken, ook de experimentele film of de avant-garde-film.

Film, video, digitale media en computers dagen beeldende kunstenaars uit om te experimenteren, met het materiaal zelf, met cinematografische elementen, met interactie en presentatievormen. In dit thema vind je verhalen over het gebruik van film en digitale media als materiaal voor kunstwerken, portretten van cinematografen en videokunstenaars, kijkjes in het archief of achter de schermen van een tentoonstelling. 

65 video's

 • Celluloid

  Director of exhibitions en curator Jaap Guldemond vertelt over de achtergronden van de tentoonstelling Celluloid.

 • Robby Müller - Master of Light

  In deze video werpen kenners en medewerkers van de films van Robby Müller hun licht op zijn werk.

 • A small sound in your head

  Ontdek het werk van Lee Kit, een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars uit Azië.

 • Close-up: Machineruimte

  Presentatie Researchlab ArtEZ in de tentoonstelling Close-Up – A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.

 • The Hateful Eight

  Over film op 70mm en de roadshow versie.

 • Curator vertelt: Control Syntax Rio

  Curator Mark Wasiuta vertelt in deze video over de installatie Control Syntax Rio. Een geavanceerd commando- en controlecentrum.

 • Nástio Mosquito - Positions #2

  Nástio Mosquito heeft zijn wortels in omroepindustrie, waar hij werkte als regisseur en cameraman. Hij doorbreekt de grenzen tussen genres en disciplines: hij maakt gebruik van performancekunst, bewegend beeld, muziek, geluid en installaties.

 • Chia-Wei Hsu – Positions #2

  Chia-Wei Hsu gebruikt hedendaagse vormen van storytelling om heden en verleden met elkaar te verbinden. Door de vergeten historie opnieuw te vertellen, laat hij zien hoe complexe lagen in cultuur en geschiedenis het leven van mensen nu ingrijpend beïnvloedt.

Toon alle videos van Film, video en mediakunst