Evenementen / lezingen

73 video's

Naast exposities worden er in het museum vaak vele activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een lezing van een curator, een interview met de kunstenaar, een rondleiding of een workshop tijdens Museumnacht. In dit thema vind je registraties terug van deze lezingen, live-interviews met kunstenaars of aftermovies van ARTtube-evenementen. 

Net als de musea organiseert ook ARTtube zelf regelmatig evenementen over kunst en design. ARTtube On Stage bijvoorbeeld, een avond waarin we gastcuratoren vragen hun favoriete kunstvideo toe te lichten. Of de ARTtube Academie, waarin we onderzoeken wat de nieuwste trends zijn in de cultuursector en hoe je die als museum kunt aanpakken. 

Op de hoogte blijven van alle leuke evenementen van ARTtube? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

73 video's

 • FUCK OFF 2 - Interview met Ai Weiwei

  Voor de opening van FUCK OFF 2 werd Ai Weiwei via Skype geïnterviewd door Mark Wilson. In de expo is werk te zien van 37 hedendaagse Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen.

 • Jelle Brandt Corstius - Grand Tour

  Wereldreiziger en journalist Jelle Brandt Corstius selecteerde korte films uit de Desmet-collectie en neemt het publiek mee op een reis om de wereld, van Afrika naar Ceylon, op een cruise of in het vliegtuig

 • Performance: Horror film

  ‘Horror Film’ is een performance met drie film projectoren die naast elkaar zijn geplaatst.

 • Een dialoog tussen film en piano

  Pianist Harmen Fraanje reageert op de associatieve beelden uit de films van Stan Brakhage.

 • Artist Talk: Anthony McCall

  Anthony McCall geeft een lezing over zijn werk, geïllustreerd door foto’s en filmfragmenten.

 • Echo's van Blaxpoitation

  Op 5 oktober 2012, gaf Tessa Boerman een lezing waarin zij de opstandige energie en speciale humor van de blaxploitation cinema onderzocht.

 • Klaartje Quirijns en Anton Corbijn bij Cinema Zuid

  Op 5 mei organiseerde Cinema Zuid de Belgische première van ‘Inside Out’, een filmisch portret van de invloedrijke fotograaf Anton Corbijn. Dit was de opening.

 • Cinema als Brein

  Film speelde een doorslaggevende rol in de ontwikkeling van de ‘neuromanie’ uit de 20e eeuw en bij het geloof dat ons ‘zijn’ zou voorkomen vanuit ons brein.

Toon alle videos van Evenementen / lezingen