We Live Art - Invloed van kunst

7 video's

Vaak wordt gedacht dat moderne- en vooral hedendaagse kunst moeilijk is en alleen kan worden begrepen door kenners. Maar dat is niet zo. Ook, of beter gezegd, juist buiten die kleine kring van ‘ingewijden’ zijn er veel mensen wier leven veranderde door de kennismaking met kunst. Zij laven zich niet alleen privé, maar ook voor hun werk aan alle mooie, bijzondere, raadselachtige en intense beelden die in de musea worden getoond. 

Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst; een choreografe laat zich inspireren door de energie, kleur en vorm van street art; de eigenaar van een transportbedrijf raakt geïnteresseerd in het lot van de constructies die hij vervoert.

In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Deze serie wordt door de ARTtube partners gezamenlijk geproduceerd.

De serie We Live Art is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

7 video's in de serie We Live Art - Invloed van kunst

 • We Live Art: Louis Andriessen

  Louis Andriessen is componist en stamt uit een geslacht van musici. Andriessen ademt muziek. Toch heeft hij ook een sterke band met de beeldende kunst. Dit is zijn verhaal.

 • We Live Art: Cas Hieltjes

  Muziek en Kunst: in het leven van Cas Hieltjes, zanger van de band Go Back To The Zoo spelen beide een prominente rol en is er een voortdurende wisselwerking. Voor de serie ‘We Live Art’ maakte Jeroen van der Poel een bijzonder portret van Cas.

 • We Live Art: Abdelkader Benali

  Dit is de vierde aflevering in de serie We Live Art. In deze reeks zie je portretten van mensen die beïnvloed worden door de beeldende kunst. Deze aflevering: Abdelkader Benali.

 • We Live Art: Geert Verbeke

  Dit is de derde aflevering van de serie ‘We Live Art’, over mensen wier leven door de kunst is gekleurd en veranderd. Deze aflevering centraal: Geert Verbeke.

 • We Live Art: Peter Verhelst

  Dit is de tweede aflevering van de serie ‘We Live Art’, over mensen wier leven door de kunst is veranderd. In deze aflevering staat schrijver en theatermaker Peter Verhelst centraal.

 • We Live Art - Aruna Vermeulen

  In deze video vertelt Aruna Vermeulen, directeur van het Rotterdamse HipHopHuis, over haar achtergrond als b-girl en de essentie van de beweging die niet alleen ligt in het competitie-element, maar ook en vooral in saamhorigheid.

 • We Live Art: Mijn klooster is mijn atelier

  In deze aflevering vertelt Dom Bernardus, abt van het trappistenklooster in Berkel-Enschot, hoe hij de hedendaagse beeldende kunst in Museum De Pont ontdekte als een mogelijkheid om te communiceren over zaken waar geen woorden voor zijn.