Wait a minute?!

5 video's

In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. Naar aanleiding van de ‘ontmoeting’ met deze kunstenaar maakten zij hun eigen verhaal en hun eigen wereld in de vorm van een One Minute. De drijfveren van de kunstenaar worden door de studenten onderzocht maar meer nog hun eigen relatie met dat werk. De kunstwerken van Rosemarie Trockel, Thierry De Cordier, Marc Mulders en Thomas Schütte blijven wel de inspiratiebron. De animaties duren precies één minuut.

Naast deze One Minute’s maakten de studenten ook een Making Of waarin zij hun beeldend proces beschrijven. De Making Of’s vormen samen met de One Minute’s de basis voor vier video’s met bijbehorende lesopdrachten. De video’s zijn gemaakt voor de bovenbouw van VMBO, HAVO en VWO en sluiten aan op Kunst Algemeen en op de eindexamenthema’s Dromen, Maatwerk en Voorbeeldig. Het doel van de serie Wait a minute?! is om leerlingen inzicht te laten krijgen in het beeldend proces van kunst.

Download ook het lesmateriaal bij de serie voor aanvullende lessen en hands-on opdrachten door de kunstenaars uit de serie.

 

5 video's in de serie Wait a minute?!

 • Wait a minute?! Thomas Schütte

  In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Benjamin werd geïnspireerd door kunstenaar Thomas Schütte.

 • Wait a minute?! Thierry de Cordier

  In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Lisanne Termoshuizen werd geïnspireerd door het werk van Thierry de Cordier.

 • Wait a minute?! Marc Mulders

  In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Robin Mommers aan de slag ging met het werk van Marc Mulders.

 • Wait a minute?! Rosemarie Trockel

  In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Vera Savelkouls werd geïnspireerd door kunstenares Rosemarie Trockel.

 • Animaties van één minuut 2016

  Ontdek de collectie van DE PONT museum aan de hand van animaties van één minuut gemaakt door studenten van de St. Joost academie.