The Future of Fashion is Now - Fashion and Art

5 video's

Han Nefkens Fashion on the Edge is het initiatief van schrijver en kunstverzamelaar Nefkens in samenwerking met mode-expert José Teunissen en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

De missie is om modetalenten die werken op het raakvlak van mode en kunst, te ondersteunen. De bijbehorende award biedt ontwerpers de mogelijkheid om nieuw werk te maken en dit in bruikleen aan het museum te geven. 

De vakjury, bestaande uit Viktor&Rolf, Vogue's hoofdredacteur Karin Swerink, curator Vassilis Zidianakis en uiteraard Han Nefkens en José Teunissen, heeft zes jonge modeontwerpers / mode-initiatieven de award toegekend: Iris van Herpen (NL), Craig Green (GB), D&K (Ricarda Bigolin & Nella Themelios, AU), Olek (PL), Digest Design (CN) en Lucia Cuba (PE). Zij ontwikkelen ieder een nieuw werk op de grens van mode en kunst. Deze nieuwe werken zijn voor het eerst te zien in de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ in Museum Boijmans Van Beuningen. In deze videoserie belichten de zes ontwerpers en curator José Teunissen het gemaakte ontwerp.

5 video's in de serie The Future of Fashion is Now - Fashion and Art

 • The Future of Fashion is Now - Digest Design

  De Chinese kunstenaar Dooling Jiang, Digest Design, verdiepte zich in de Chinese calico-techniek voor haar stoffen in de expositie The Future of Fashion is now.

 • Portret van Dolci & Kabana

  Onder de naam D&K - Dolci & Kabana, een fictief commercieel merk - ontwikkelen Ricarda Bigolin en Nella Themelios hun 'Brand Delusions'; een serie activistische installaties waarin alle facetten van een merkidentiteit zichtbaar worden.

 • The Future of Fashion is Now - Lucia Cuba

  De Peruaanse modeontwerper / sociaal wetenschapper Lucia Cuba wil met 'Exercises on Health' laten zien dat we met mode onze sociale werkelijkheid kunnen interpreteren en transformeren.

 • The Future of Fashion is Now - Olek

  Kunstenaar/ontwerper Olek (Agata Oleksiak, Polen 1978) gebruikt haakwerk om mensen en objecten te bedekken.

 • The Future of Fashion is Now - Iris van Herpen

  Met een combinatie van delicaat handwerk, digitale technologieën en innovatieve materialen creëert Iris van Herpen verfijnde, vaak futuristisch aandoende collecties.