Sensory Spaces

15 video's

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de tentoonstellingsruimte in het gratis toegankelijke gebied van Museum Boijmans Van Beuningen. Voor iedere editie wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

15 video's in de serie Sensory Spaces

 • SENSORY SPACES 15 – SOL CALERO

  Voor de vijftiende en laatste editie van Sensory Spaces creëerde Sol Calero (Caracas, 1982) een kleurrijke ontmoetingsplek: een patio-achtige setting waar bezoekers kunnen verblijven of met elkaar in gesprek kunnen gaan.

 • SENSORY SPACES 14 – LATIFA ECHAKHCH

  Voor de veertiende editie van Sensory Spaces creëert Latifa Echakhch een dramatische scène met in zwarte inkt gedrenkte kledingstukken. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.

 • Sensory Spaces 13 - Anne Hardy

  Voor Sensory Spaces 13 presenteert Anne Hardy (UK, 1970) een nieuw FIELD werk en nodigt de bezoeker uit een droomachtige, bezielde wereld te betreden. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.

 • Sensory Spaces 12 - Abraham Cruzvillegas

  Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

 • Sensory Spaces 11 – Raphael Hefti

  Voor de elfde editie van de Sensory Spaces reeks presenteert Raphael Hefti (geboren in Zwitserland 1978, woont en werkt in London en Zürich) een site-specifieke installatie in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze video laat zien hoe het kunstwerk is gemaakt.

 • Sensory Spaces 10 - Olaf Nicolai

  Voor de tiende editie van de Sensory Spaces-reeks presenteert Nicolai een site-specific aanpassing van de werken ‘Probestück 1, 2 en 3’. Ontdek hoe hij dat deed in deze video.

 • Sensory Spaces 9 - Beni Bischof

  Voor de negende editie van Sensory Spaces nodigt Museum Boijmans Van Beuningen de Zwitserse kunstenaar Beni Bischof uit.

 • Sensory Spaces 8 - Mike Nelson

  Voor Sensory Spaces 8 keert de Britse kunstenaar Mike Nelson terug naar ‘Amnesiac Shrine’: een aantal achtereenvolgende kunstwerken die samen een omvangrijke categorie vormen binnen zijn oeuvre.

 • Sensory Spaces 7 - Aleksandra Domanović

  Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Deze editie: Aleksandra Domanović.

 • Sensory Spaces 6: Sara VanDerBeek

  In deze video vertellen Sara VanDerBeek en conservator Francesco Stocchi over de totstandkoming van het werk in Sensory Spaces.

 • Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska

  Hapaska's installatie voor Sensory Spaces 5 bestaat uit negen olijfbomen die horizontaal in de ruimte hangen en continu trillen. In deze video vertelt ze hoe de installatie tot stand kwam.

 • Sensory Spaces 4: Liu Wei

  In deze video vertellen Liu Wei en conservator Noor Mertens over de totstandkoming van de nieuwe Sensory Spaces.

 • Sensory Spaces 3 - Elad Lassry

  In deze video vertelt conservator Noor Mertens over het werk van Elad Lassry en over zijn installatie in Museum Boijmans Van Beuningen.

 • Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig

  In deze video vertellen Sabine Hornig en conservator Saskia van Kampen-Prein over de totstandkoming van het werk in Sensory Spaces 2.

 • Sensory Spaces 1 - Oscar Tuazon

  In deze video vertelt Oscar Tuazon over zijn manier van werken.