Positions #2: Vier kunstenaars in dialoog

4 video's

In Positions #2 is een grote verzameling kunstwerken van Anna Boghiguian, Chia-Wei Hsu, Nástio Mosquito en Sarah Pierce te zien. Deze vier kunstenaars, die uit verschillende delen van de wereld komen, hebben de afgelopen jaren steeds meer internationale erkenning gekregen. Het is de eerste keer dat zij een belangrijk deel van hun oeuvre, inclusief nieuwe projecten, in Nederland tonen. De werken zijn losjes gegroepeerd rond de thema’s geschiedenis en storytelling.

De tentoonstelling Positions #2 is tot 3 april 2016 te zien in het Van Abbemuseum.

4 video's in de serie Positions #2: Vier kunstenaars in dialoog

 • Anna Boghiguian – Positions #2

  Anna Boghiguian is een zeer productieve kunstenaar die voortdurend schetst en schildert tijdens haar reizen over de wereld.

 • Sarah Pierce - Positions #2

  Sarah Pierce werkt met performance, installaties, video en archiefmateriaal waarin ze plekken van artistieke productie en vertoning onderzoekt.

 • Chia-Wei Hsu – Positions #2

  Chia-Wei Hsu gebruikt hedendaagse vormen van storytelling om heden en verleden met elkaar te verbinden. Door de vergeten historie opnieuw te vertellen, laat hij zien hoe complexe lagen in cultuur en geschiedenis het leven van mensen nu ingrijpend beïnvloedt.

 • Nástio Mosquito - Positions #2

  Nástio Mosquito heeft zijn wortels in omroepindustrie, waar hij werkte als regisseur en cameraman. Hij doorbreekt de grenzen tussen genres en disciplines: hij maakt gebruik van performancekunst, bewegend beeld, muziek, geluid en installaties.