Oog in Oog - Topstukken

5 video's

In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. Het kijken naar kunst levert persoonlijke verhalen op. Een bezoekster herinnert zich de ellende van de Tweede Wereldoorlog. Een ander geeft aan dat ze meer voor zichzelf wil opkomen. Ze herkent de kracht van de geportretteerde vrouw. De kunst stemt ook filosofisch.  ‘Je ziet de nietigheid van de mens.

Over de expositie

Op de tentoonstelling Oog in Oog ontmoet je t/m 7 januari 2018 allerlei mensen. Ze torenen boven je uit, zoals het meisje in Hollandse klederdracht met een sexy twist van Charlotte Schleiffert. Of ze liggen juist languit aan je voeten. Denk aan het vlammend rode Feestbeest, een levensgroot, aaibaar wezen van textiel, gemaakt door Karin Arink. Je staat letterlijk oog in oog met allerlei figuren op schilderijen en tekeningen, op foto's en als beeld. 

5 video's in de serie Oog in Oog - Topstukken

 • Oog in Oog - Topstukken: Cassandra

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Cassandra Wilkins, architectuur historicus.

 • Oog in Oog - Topstukken: Wilma

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Wilma Sütó, conservator Stedelijk Museum Schiedam.

 • Oog in Oog - Topstukken: Flip

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Flip Sitters, sociaal dienstverlener.

 • Oog in Oog - Topstukken: Nelleke

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Nelleke de Jong, voormalig journalist.

 • Oog in Oog - Topstukken: Mandy

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Mandy van Rhijn, revalidatietherapeut.