La La La Human Steps - Dans in Boijmans

7 video's

De grote voorjaarstentoonstelling ‘La La La Human Steps’ toont honderd kunstwerken uit de eigen collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Van recent aangekochte video- en filminstallaties tot populaire klassiekers uit de 20ste eeuw, klassiek moderne én oude meesters uit de collectie: het museum toont werk uit verschillende tijden en alle disciplines. Alle werken gaan over la condition humaine: het menselijk tekort. Vier topchoreografen maken speciaal voor de tentoonstelling een duet, dat eenmalig live en daarna permanent op film midden in de tentoonstelling is te zien.

 

7 video's in de serie La La La Human Steps - Dans in Boijmans

 • Study for Boijmans. La La La Human Steps

  In het voorjaar van 2015 maakte de Canadese choreograaf Édouard Lock een ballet voor twee dansers in het kader van de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’.

 • Being - Dansperformance House of Makers

  Filmmaker Bowie Verschuuren maakte een bijzondere registratie van de voorstelling die het Amsterdamse collectief ‘House of Makers’ creëerde bij La La La Human Steps.

 • La Condition Humaine

  Verslag van de openingsavond van La La La Humen Steps in Museum Boijmans Van Beuningen.

 • La La La Human Steps

  In dit interview gaat museumdirecteur Sjarel Ex in op de achtergronden van ‘La La La Human Steps’ en legt hij uit waarom zijn grote voorjaarstentoonstelling wordt aangevuld met dans.

 • A Dream - Scapino Ballet Rotterdam

  Ed Wubbe, artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam, maakte een choreografie op het legendarische nummer ‘A Dream’ van John Cale, waarbij deze in de huid kruipt van Andy Warhol.

 • The Raven - La La La Human Steps

  ‘The Raven’, met gelithografeerde illustraties door Édouard Manet staat centraal in de expo ‘La La La Human Steps'. De Rotterdamse Gery Mendes maakte voor de gelegenheid een muzikale versie van gedicht.

 • Holland Streetkingdom - Krumping Duel

  Het Rotterdamse HipHopHuis presenteerde een krumping duel tussen Claerence Person en Ques bij de opening van La La La Human Steps.