Kunstuur in de klas

12 video's

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur bij de eindexamenthema's kunstvakken van VMBO, HAVO en VWO uit 2015/2016.

De serie bestaat uit twaalf video's van vier tot acht minuten. Aan de hand van vijf thema's worden kunstenaars en kunstbegrippen toegelicht. De behandelde onderwerpen sluiten aan bij de thema's van de eindexamens voor de kunst- en cultuurvakken; Beweging (VMBO), Engagement (VWO), Schoonheid (HAVO), Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, HAVO/VWO).

Kunstuur in Klas is een samenwerking tussen NTR Schooltv, ARTtube en AVROTROS. Door middel van educatieve video's worden leerlingen wegwijs gemaakt in de kunstwereld. De video's zijn bewerkingen van het programma Kunstuur van AVROTROS, aangevuld met fragmenten van ARTtube video's, die gemaakt werden door de partnermusea uit Nederland en België.

AVRO's Kunstuur presentator Lucas De Man vertelt op zijn enthousiaste manier de context bij de verschillende fragmenten. Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen. NTR Schooltv en ARTtube dragen met deze nieuwe serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: toegankelijke, visuele content dat aansluit bij het curriculum en aansprekend is voor leerlingen.

AFLEVERINGEN EN LESMATERIAAL

De serie Kunstuur in de klas bestaat uit 12 afleveringen rond de thema's Beweging (VMBO), Engagement (VWO), Schoonheid (HAVO), Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, HAVO/VWO). Per aflevering is er een lesbrief met kijktips en verdiepingsvragen. Deze kunt u downloaden op de pagina's van de verschillende video's.

12 video's in de serie Kunstuur in de klas