Inspired By - inspiratie van kunstenaars

3 video's

Kunstenaars worden bij het maken van hun werk geïnspireerd door talrijke fenomenen en gebeurtenissen. Een inspiratiebron kan een gebeurtenis, object of persoon zijn waaruit een kunstenaar ideeën put. Bij de oude Grieken kregen inspiratiebronnen een goddelijk karakter en werden ze gesymboliseerd door de Muzen.

Belangrijke inspiratiebronnen binnen de kunstwereld zijn onder meer de natuur, de klassieke mythologie en de emotionele beleving. Naast deze voorbeelden speelt het werk van andere kunstenaars bij heel wat artiesten een grote rol. Zowel reeds lang overleden kunstcollega's als eigentijdse vakgenoten hebben een grote invloed op het werk van hedendaagse kunstenaars.

3 video's in de serie Inspired By - inspiratie van kunstenaars

  • Amie Dicke: inspired by Berlage

    Kunstenaar Amie Dicke laat zich voor een nieuw werk in het GEM inspireren door de architect van het Gemeentemuseum: H.P. Berlage. Archiefbeelden van het museum en van haarzelf versmelten in een langwerpig bassin met een dun laagje water.

  • Patrick Corillon: Oskar Serti Inspired by Kirchner

    Gemeentemuseum Den Haag & GEM presenteren Inspired by, episode 2: Patrick Corillon: Oskar Serti Inspired by Kirchner.

  • David Batchelor: inspired by Mondriaan

    David Batchelor (1955) bijt het spits af in de serie 'Inspired by...', hij vertelt over zijn bewondering voor het werk van Piet Mondriaan, in het bijzonder diens Victory Boogie Woogie.