Hollanders in huis

3 video's

Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis kan er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig laten zien.

In drie korte films zoomen Quentin Buvelot, hoofd curator Mauritshuis, Epco Ruina, hoofd educatie Mauritshuis, Ariane van Suchtelen, curator Mauritshuis en Desmond Shawe-Taylor, functionaris van de koningin, in op de verborgen verhalen achter de schilderijen. 

De expositie 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection' is te zien t/m 5 februari 2017 in Mauritshuis Den Haag.

 

3 video's in de serie Hollanders in huis

  • Royal Collection

    Het Mauritshuis gaat terug naar Londen: de plek waar de schilderijen thuishoren, Buckingham Palace. Ontdek meer over de Royal Collection in deze video.

  • Muziekles Vermeer

    De muziekles van Vermeer neemt een cruciale rol in de tentoonstelling: Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection - en verbindt de twee collecties met elkaar. Benieuwd waarom? In deze video gaan Epco Ruina en Quentin Buvelot verder in op de kunstwerken.

  • Buckingham Palace

    Het Mauritshuis toont tijdelijk 22 schilderijen uit de Britse Koninklijke Collectie. Quentin Buvelot vertelt het verhaal van de Koninklijke Collectie in Edinburgh, bij de schilderijen. Ariane van Suchtelen neemt enkele genrestukken uit de collectie van het Mauritshuis onder de loep.