From... With Love

7 video's

In de verschillende video's kan je onder meer zien wat een klus het is om een kunstwerk te transporteren en op een andere plaats veilig op te stellen. Je kan meekijken bij het onderhoud en de restauratie van de kunstwerken in een museum. Of je kan meegluren bij de organisatie van een nieuwe tentoonstelling en gesprekken met museummedewerkers over de hele wereld volgen. Kortom in de serie From... With Love zie je dat er heel wat meer gebeurt in een museum dan enkel in de zalen te zien is.

7 video's in de serie From... With Love

 • Een huzaren-stukje: het transport van een Schnabel naar Venetië

  Het transporteren van een schilderij is al niet makkelijk. Maar zeker niet als het om een ruim vier meter breed schilderij gaat door de autoloze stad Venetië! In deze video zie je hoe dit ging.

 • Een nieuwe strik voor een danseresje

  Edgar Degas' beroemde sculptuur van een danseresje, dat zich in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bevindt, was toe aan een nieuwe strik in het haar.

 • Dalí naar Milaan

  In deze video zie je hoe het schilderij 'Landschap met touwtjespringend meisje' werd vervoerd naar Milaan waar het in een tentoonstelling te zien was. Maar met zo'n groot doek is dat nog zo makkelijk niet!

 • Op reis voor Johan Thorn Prikker

  De voorbereidingen voor de tentoonstelling 'De Jugendstil voorbij' van Johan Thorn Prikker startten deze keer niet alleen in museumdepots, boeken en archieven. Een tocht langs kerken, villa's en huizen in het Duitse Rijnland was nodig om een goed beeld te krijgen van zijn oeuvre.

 • From Boijmans' Binnenplaats with Love

  Medewerker Rose Klaver biedt een exclusief kijkje achter de schermen bij de opnames voor het Boijmans Journaal op de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen.

 • From New York With Love

  Dit is een reisverslag van conservator van pre-industriële vormgeving Alexandra Gaba-van Dongen van het Museum Boijmans Van Beuningen.

 • From Stockholm with Love: Anthonie van Dijck

  Twee schilderijen, röntgenfoto's, verfmonsters en vijf topspecialisten op het gebied van 17de-eeuwse kunst met een twinkeling in hun ogen. Catrien Schreuder keek in februari 2009 twee dagen mee met een kunsthistorisch onderzoek naar twee schilderijen van Anthonie van Dijck. Zij reisde daarvoor naar Stockholm, waar beide werken stonden opgesteld in het restauratieatelier van het Nationalmuseum.