Dolf Henkes Prijs

7 video's

De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016.  De jury onder leiding van verzamelaar Alexander Ramselaar nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro. In TENT vindt vanaf donderdag 15 december 2016 tot en met 19 februari 2017 de tentoonstelling plaats met het werk van de genomineerden. Tijdens Art Rotterdam op donderdag 9 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Op verzoek van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) is een deel van zijn nalatenschap bestemd voor deze stimuleringsprijs voor kunstenaars die net zo beeldbepalend voor de stad Rotterdam zijn als de naamgever zelf. Op initiatief van Stichting Henkes wordt sinds 2004 de Dolf Henkes Prijs uitgereikt aan beeldend kunstenaars die de Rotterdamse kunst op de kaart zetten. Eerdere winnaars waren Jeroen Eisinga, Erik van Lieshout, Melvin Moti, Lara Almarcegui, Gyz La Rivière en Lidwien van de Ven: allen gerespecteerde en internationaal georiënteerde kunstenaars.

De jury, bestaat uit Alexander Ramselaar (kunstverzamelaar), Lidwien van de Ven (kunstenaar en winnaar Dolf Henkes Prijs 2014), David Bade (kunstenaar en medeoprichter Instituto Buena Bista op Curaçao), Noor Mertens (curator) en Niels Post (kunstenaar en medeoprichter Trendbeheer).

Op 9 januari 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt.

7 video's in de serie Dolf Henkes Prijs

 • Katarina Zdjelar - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Katarina Zdjedar vertelt in deze video over de manier waarop zij te werk gaat.

 • Rory Pilgrim - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze video is Rory Pilgrim aan het woord over de kunst die hij maakt.

 • Daan Botlek - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze aflevering vertelt Daan Botlek over de manier waarop hij werkt.

 • Lidwien van de Ven - Dolf Henkes Prijs 2014

  Dolf Henkes Prijs 2014 winnaar Lidwien van de Ven (1963) concentreert zich op verborgen facetten van grote politieke gebeurtenissen.

 • Esther Kokmeijer - Dolf Henkes Prijs 2014

  Esther Kokmeijer (1977) presenteerde voor het eerst haar werk Sheep. In de vorm van fotoseries, video’s, kaarten en dagboekfragmenten doet zij verslag van haar reizen, gedachten, onderzoek en ideeën.

 • Sylvia B. - Dolf Henkes Prijs 2014

  Voor de tentoonstelling rondom de Dolf Henkes Prijs presenteerde Silvia B. (1963) in TENT een nieuwe levensechte sculptuur.

 • Ewoud van Rijn - Dolf Henkes Prijs 2014

  Ewoud van Rijn (1967) transformeerde voor de Dolf Henkes Prijs de tentoonstellingsruimte van TENT tot een plek voor rituelen en ontmoetingen.