De wereld van Pyke Koch

4 video's

Voor deze videoreeks nodigde het Centraal Museum vier sprekers uit om vanuit persoonlijk perspectief te vertellen over Pyke Koch (1901-1991).

Bart Rutten: Voor deze videoreeks nodigde het Centraal Museum vier sprekers uit om vanuit persoonlijk perspectief te vertellen over Pyke Koch. Wat voor plek neemt Koch in binnen de (inter)nationale kunstgeschiedenis? En hoe belangrijk is zijn werk voor de museale collectie van het Centraal Museum? Artistiek directeur Bart Rutten vertelt over deze bijzondere kunstenaar.  

Berber Hoftijzer: Voor deze videoreeks nodigde het Centraal Museum vier sprekers uit om vanuit persoonlijk perspectief te vertellen over Pyke Koch. In het interbellum was de roep om sterke leiders groot. Conservator in opleiding Berber Hoftijzer schetst het politieke klimaat in de turbulente jaren ’30 van de twintigste eeuw en plaatst Pyke Koch binnen die context.  

Andreas Koch: Voor deze videoreeks nodigde het Centraal Museum vier sprekers uit om vanuit persoonlijk perspectief te vertellen over Pyke Koch. We kennen het werk van de kunstenaar, maar wat voor persoonlijkheid had Koch eigenlijk? Andreas Koch deelt bijzondere herinneringen aan zijn grootvader.  

Niels Bokhove: Voor deze videoreeks nodigde het Centraal Museum vier sprekers uit om vanuit persoonlijk perspectief te vertellen over Pyke Koch. Koch heeft praktisch zijn hele leven gewoond en gewerkt in Utrecht. Filosofie- en literatuurcriticus Niels Bokhove neemt je mee door de stad en vertelt meer over de plekken die belangrijk zijn geweest voor de kunstenaar.

Deze serie is ontwikkeld voor van de tentoonstelling ‘De wereld van Pyke Koch’, van 18 november 2017 tot en met 18 maart 2018 te zien in het Centraal Museum.

4 video's in de serie De wereld van Pyke Koch

 • De wereld van Pyke Koch - Berber Hoftijzer

  Pyke Koch (1901-1991) leefde in een turbulente tijd. In het interbellum was de roep om sterke leiders groot. Conservator in opleiding Berber Hoftijzer schetst het politieke klimaat in de turbulente jaren ’30 en plaatst Pyke Koch binnen deze context.

 • De wereld van Pyke Koch - Bart Rutten

  Wat voor plek neemt Pyke Koch in binnen de kunstgeschiedenis? En hoe belangrijk is zijn werk voor de museale collectie van het Centraal Museum? Artistiek directeur Bart Rutten vertelt over deze bijzondere kunstenaar.

 • De wereld van Pyke Koch - Niels Bokhove

  Filosofie- en literatuurcriticus Niels Bokhove neemt je mee door Utrecht en vertelt meer over de plekken die belangrijk zijn geweest voor de kunstenaar.

 • De wereld van Pyke Koch - Andreas Koch vertelt

  Hoe was Pyke Koch als persoon en als grootvader? Zijn kleinzoon, Andreas Koch, deelt bijzondere herinneringen.