De Ateliers DEBUUT

3 video's

De hechte band die De Ateliers in Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag al lange tijd onderhouden is in 2014 bekrachtigd door De Ateliers DEBUUT SERIE. Drie jaar lang organiseert het museum de eerste Nederlandse, museale solotentoonstelling van een kunstenaar die De Ateliers heeft doorlopen, hét instituut voor jong talent in de kunst in Nederland. 

Dit mooie initiatief is mede mogelijk gemaakt door Outset Netherlands en met dank aan de Stichting Niemeijer Fonds. Het Gemeentemuseum Den Haag hecht er grote waarde aan om naast de unieke collectie klassiek moderne kunst ook werken van nieuwe, aanstormende kunstenaars te tonen. Deze samenwerking met De Ateliers en het partnerschap met Outset Netherlands maakt het mogelijk om toptalent een podium te bieden.

3 video's in de serie De Ateliers DEBUUT

  • De Ateliers DEBUUT: Lara Almarcegui

    De werkmethode van Lara Almarcegui (Spanje, 1972) is vergelijkbaar met die van een archeoloog, maar in haar geval houdt zij zich bezig met gebouwen en plekken die nog niet zijn vergaan. Voor het Gemeentemuseum maakte ze nieuw werk, waarbij het museumgebouw het uitgangspunt is.

  • De Ateliers DEBUUT: Alex Dordoy

    In De Ateliers DEBUUT SERIE krijgen kunstenaars die van De Ateliers in Amsterdam komen hun eerste solotentoonstelling in Nederland, in het Gemeentemuseum. Voor het tweede deel van de serie is kunstenaar Alex Dordoy gevraagd te exposeren.

  • De Ateliers DEBUUT: David Jablonowski

    Kunstenaar David Jablonowski geeft zijn werk spannende contrasten door high tech elementen in de natuur te plaatsen en de nieuwste communicatiemiddelen als scanners, projectieschermen en drukplaten te combineren met organische elementen als kleurrijke specerijen en graan.