Crash Course Kunst

5 video's

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de klas. De serie is er voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken.

De serie bestaat uit vijf afleveringen van 10 tot 20 minuten. Aan de hand van drie thema’s worden de eindexamenonderwerpen inzichtelijk gemaakt en kunstbegrippen toegelicht. De afleveringen sluiten aan op de thema’s rondom de eindexamenvakken van de kunstvakken: Dromen (vmbo), Maatwerk (Havo) en Voorbeeldig (vwo).

Crash Course Kunst is geproduceerd door ARTtube. Door middel van educatieve video's worden leerlingen wegwijs gemaakt in de kunstwereld. De video’s zijn bewerkingen van ARTtube-video’s, aangevuld met fragmenten van onze samenwerkingspartner AVROTROS Kunstuur. Presentator Ischa Havens vertelt de context bij de verschillende fragmenten.

Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen. ARTtube draagt met deze serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: toegankelijke, visuele content dat aansluit bij het curriculum en aansprekend is voor leerlingen.

Afleveringen, lesmateriaal en blogs
De serie Crash Course Kunst bestaat uit vijf afleveringen rond de thema’s Dromen (Vmbo), Maatwerk (Havo) en Voorbeeldig (Vwo). Per aflevering is er een lesbrief met kijktips en verdiepingsvragen. Deze kunt u downloaden op de pagina's van de verschillende video's.
Bij de serie schrijft onze gastblogger en expert cultuuronderwijs Anja Marbus aanvullende blogs over kunstenaars als Marlene Dumas, Tom Claassen , Paul Klemann, Joris Laarman en Maarten Baas.

5 video's in de serie Crash Course Kunst