CKV: kunst in klare taal

5 video's

Speciaal voor het voortgezet onderwijs maakte ARTtube vijf video's waarin vaak gebruikte kunstbegrippen worden uitgelegd. En wie kunnen deze begrippen beter uitleggen dan conservatoren van kunstmusea?

In elke video staat één begrip centraal en wordt door minstens drie conservatoren van verschillende musea in Nederland verteld wat dit begrip inhoudt. Ook tonen zij een kunstwerk dat een goed voorbeeld is van het centrale begrip.

De vijf begrippen zijn: standpunt, abstract, installatie, compositie en dynamisch. Zowel vmbo als havo en vwo moeten deze begrippen kennen voor hun eindexamen beeldonderwijs.

5 video's in de serie CKV: kunst in klare taal

 • CKV - compositie

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'compositie' in de kunst en laten voorbeelden in het museum zien.

 • CKV - dynamisch

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'dynamisch' in de kunst en laten voorbeelden in het museum zien.

 • CKV - abstract

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'abstract' en laten voorbeelden in het museum zien.

 • CKV - standpunt

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'standpunt' en laten voorbeelden in het museum zien.

 • CKV - installatiekunst

  Conservatoren van verschillende musea vertellen meer over het begrip 'installatiekunst' en laten voorbeelden in het museum zien.