Art Rocks 2014

7 video's

In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen het innovatieve project Art Rocks waar muziek, kunst en jongeren centraal staan. In samenwerking met De Grote Prijs van Nederland werd deze bijzondere muziekcompetitie georganiseerd en via events en workshops werden jongeren betrokken bij Art Rocks.

In 2014 vindt dit project niet alleen in Rotterdam plaats, maar ook in het Centraal Museum Utrecht en in het Groninger Museum. De Grote Prijs van Nederland is wederom betrokken bij deze nieuwe editie. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, BankGiro Loterij, Janivo Stichting en NORMA.

7 video's in de serie Art Rocks 2014

 • Ekio & Yesper: Hel

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van 'Hel' door Ekio & Yesper, geïnspireerd op het kunstwerk 'Derelict Woman' van kunstenaar Duane Hanson.

 • Anne: Little wooden boat

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van het liedje 'Little Wooden Boat' door Anne geïnspireerd op de Badboot van Wieki Somers.

 • Christel Meijer: Mystifying Mistress

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van het nummer 'Mystifying Mistress' door Christel Meijer, geïnspireerd op het portret van Asta Nielsen van kunstenaar Pyke Koch.

 • Saskia Schalekamp & Band: Beste Aletta

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van het nummer 'Beste Aletta' door Saskia Schalekamp & Band, geïnspireerd op het portret van Aletta Jacobs door Isaac Israëls.

 • To Twelve: We Will Be Kings Again

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip 'We Will Be Kings Again' door To Twelve geïnspireerd op 'Aanbidding der Koningen' van Peter Paul Rubens.

 • Insayno & Rass Motivated: Slavenmentaliteit

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van 'Slavenmentaliteit' door Insayno & Rass Motivated geïnspireerd op het kunstwerk 'Tank Man' van kunstenaar Fernando Sánchez Castillo.

 • Bird in a Glasshouse: Multiplied

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van Multiplied door Bird in a Glasshouse geïnspireerd op de Spiegelkamer van Yayoi Kusama.