Art Rocks 2012!

11 video's

Beeldende kunst is vaak een bron van inspiratie voor andere kunstenaars; voor dansers, theatermakers en voor muzikanten. Met het project Art Rocks! heeft Museum Boijmans Van Beuningen muzikanten geïnspireerd om gebruik te maken van haar kunstwerken. 

Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Art Rocks! werd gelanceerd tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart 2012. De grote finale van de muziekwedstrijd vond plaats op 23 juni, met optredens van de finalisten. De winnaar, Try Acrobatics, is naar huis gegaan met 1000 euro (én een Museumjaarkaart, zodat de bandleden geïnspireerd kunnen blijven).

Ook de Avro heeft het thema van kunst & muziek als onderwerp in het programma Art Tracks. In de Art Tracks afleveringen van de Avro gaan muzikanten in een museum op zoek naar dat ene kunstwerk dat hen inspireert tot het maken van muziek. Welk schilderij kiest Ellen ten Damme uit? En hoe klinkt het muziekstuk gecomponeerd door Carel Kraayenhof of hiphopper Brainpower? 

http://www.artrocks.nl

11 video's in de serie Art Rocks 2012!

 • Art Rocks! Try Acrobatics - Replica

  De band Try Acrobatics liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door René Magrittes La Reproduction Interdite. En met succes! Het catchy nummer werd de winnende song van Art Rocks 2012.

 • Dit was Art Rocks 2012!

  Beeldende kunst is vaak een bron van inspiratie voor andere kunstenaars; voor dansers, theatermakers en voor muzikanten. Met het project Art Rocks! heeft Museum Boijmans Van Beuningen muzikanten geïnspireerd om gebruik te maken van haar kunstwerken.

 • Art Rocks! Thumos - Fare Thee Well

  Singer/Songwriter Thumos liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door Couples aux têtes pleines de nuages van Salvador Dalí. Met mooie woorden vat Thumos de wereld van Dalí in een lief liedje samen.

 • Art Rocks! Peter de Jong & Band - De Schiettent

  Peter de Jong & Band lieten zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door De Schiettent van Pyke Koch. Met vrolijke circusmuziek schreven ze een vervreemdend nummer.

 • Art Rocks! MJ & Burb - De Marskramer Anno Nu

  Hiphoppers MJ & Burb lieten zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren doorDe Marskramer van Jheronimusch Bosch.

 • Art Rocks! Anne Vanschothorst - DANCE! MARIE DANCE!

  Harpiste Anne Vanschothorst liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door la petite danseuse van Edgar Degas en maakte een orenstrelend instrumentaal nummer.

 • Art Rocks! Villeneuf - Cities We Will Burn

  De band Villeneuf liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door De Toren van Babel van Pieter Bruegel. Het resultaat is een eclectisch nummer dat alle lagen uit de toren weet te vangen.

 • Art Rocks! Lilian Hak - Weary Life

  Zangeres Lilian Hak liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door het werk Let Your Hair Down van Pipilotti Rist. Een fifties nummer was de uitkomst.

 • Art Rocks! Myrthe van de Weetering - Don't Let Your Head Hang Down

  Singer songwriter Myrthe van de Weetering liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door het portret van Armand Roulin van Vincent van Gogh. Het resultaat is een hart onder de riem.

 • Art Rocks! Drs. B - De haven van Rotterdam

  Rapper Drs. B liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door Le port de Rotterdam van Paul Signac. Het resultaat is een ode aan de Rotterdamse haven.

 • Art Rocks! pitto - You and Me

  Muzikant pitto liet zich tijdens Art Rocks! 2012 inspireren door Couples aux têtes pleines de nuages van Salvador Dalí. Het nummer is een weerbarstige jazz-song die zowel liefde als afstand suggereert.