Alles aan kant

7 video's

Van 11 maart tot 11 juni 2017 is door museummedewerkers in het openbaar gewerkt aan het correct registreren en beoordelen van de kantcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Het herijken van de kantcollectie moet duidelijkheid verschaffen over de rol die de deelcollectie in de toekomst in het museum kan spelen. Uniek aan het project is dat medewerkers al het kant in het openbaar beoordelen, middenin het museum. In  deze vlogserie neemt kantcorrespondent Lotte Bloem de kijker mee achter de schermen en volgt ze het proces op de voet.

7 video's in de serie Alles aan kant

 • Alles aan kant #7: Done!

  Het herijken van de kantcollectie in het Boijmans is klaar. Kantcorrespondent Lotte kijkt met de betrokkenen terug op het project. Hoe ging het en hoe reageerden bezoekers? Wat denk jij van het project?

 • Alles aan kant #6: The Results

  En, wat zijn de resultaten? De tentoonstelling Alles aan kant is verlengd t/m 20 augustus, daarom wordt de presentatie aangepast. Kantcorrespondent Lotte spreekt daarover met Ben, voorman van de technische dienst, en Mienke legt uit hoe het nu verder gaat met de ‘LAMO-procedure’.

 • Alles aan kant #5: The How 2

  Maar hoe dan? Kantcorrespondent Lotte duikt dieper in de kanttechnieken - en probeert zelf het kantklossen uit.

 • Alles aan kant #4: The Facts

  Op zoek naar de feiten! Kantcorrespondent Lotte ontmoet het registratiesysteem der registratiesystemen, geeft antwoord op de kantvraag van vorige week en heeft nog een verrassing achter de hand.

 • Alles aan kant #3: The Where

  Kantcorrespondent Lotte gaat ondergronds! Ze duikt de kelders van het museum in om uit te vinden waar de duizenden stukken kant werden opgeslagen door de jaren heen.

 • Alles aan kant #2: The How

  Kantcorrespondent Lotte onderzoekt het hoe van de herijking. Meer dan 2600 stukken kant worden in de database gecheckt en geüpdatet naar moderne maatstaven.

 • Alles aan kant #1: The Why

  In de vlog van Alles aan kant neemt onze correspondent Lotte je mee achter de schermen van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze aflevering: Waarom eigenlijk?