Over ARTtube

ARTtube is hét online videoplatform over kunst en design van toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. 

Je vindt hier interviews met kunstenaars, videoportretten van inspirerende ontwerpers, kijkjes achter de schermen van een expositie, restauratie of het museumdepot en verdieping achter de museumcollecties door museumcuratoren of directeuren.

Daarnaast zorgen gastcuratoren, zoals Marian Cousijn, Nicole Ex en De Zendelingen voor bijzondere selecties en achtergronden bij de ARTtube-video’s via blogs. Alle video's op ARTtube voldoen aan het door de redactieraad opgesteld Redactieprotocol.

Voor wie is ARTtube?

ARTtube is er voor iedereen die zich wil laten inspireren door de verhalen achter de schermen van de museumwereld, of juist meer verdieping zoekt bij een expositie of kunstenaar. Wekelijks vind je op ARTtube nieuwe video’s en verhalen van onze musea en gastcuratoren terug.

Voor het basis- en voortgezet onderwijs produceren we samen met scholen en partners als NTR schooltv speciale series die aansluiten bij het curriculum en bijdragen aan inspirerend kunstonderwijs. Kijk voor een overzicht van ons onderwijsaanbod op de pagina voor het primair & voortgezet onderwijs.

Partners

Je vindt op ARTtube video’s van een groot aantal toonaangevende musea en kunstinstellingen. 

Jaaroverzichten

Benieuwd wat we in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt? Bekijk hier onze jaaroverzichten:

jaaroverzicht 2013
jaaroverzicht 2014
jaaroverzicht 2015
jaaroverzicht 2016
jaaroverzicht 2017

Mede mogelijk gemaakt door:

ARTtube wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Mondriaan Fonds, VSBfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie.