Onze organisatie

ARTtube is onderdeel van de stichting ARTmatch.
Doelstelling van de stichting is het ondersteunen en initiëren van collectieve museale educatieprojecten die afzonderlijke musea helpen om nieuwe doelgroepen aan te boren en het stimuleren en faciliteren van landelijke / internationale samenwerking tussen musea.

ARTtube heeft een inhoudelijke redactieraad die bestaat uit afgevaardigden van de zes initiatiefnemers van ARTtube: Museum Boijmans Van Beuningen, Stedelijk Museum, De Pont museum, EYE Filmmuseum, M HKA en Gemeentemuseum Den Haag. De redactieraad komt twee- tot driemaal per jaar bijeen en adviseert het bestuur over de inhoudelijke koers van ARTtube.

Geschiedenis & Missie

ARTtube is gestart in 2012 door Museum Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Museum, De Pont Museum en M HKA met als doel om een gezamenlijk platform te bieden voor kwalitatieve online video’s over kunst & design geproduceerd door de musea zelf. In vier jaar tijd hebben ruim 25 musea en kunstinstellingen zich aan ARTtube verbonden, en dit aantal is groeiend. In 2017 viert ARTtube het vijfjarig jubileum.

ARTtube bindt en inspireert liefhebbers van kunst en design ook buiten de muren en openingstijden van het museum.

Door de collectieve presentatie worden de verhalen van verschillende tentoonstellingen, collecties en onderzoek met elkaar verbonden en versterkt. Zo kan iedereen zich via ARTtube laten verrassen en kennis maken met musea of kunstenaars, die ze daarvoor nog niet kenden. 

ARTtube zet zich in ook in voor collectieve kennisdeling over kunst, design en innovatieve manieren van (online) publiekseducatie. Zo werken wij nauw samen met o.a. NTR Schooltv en scholen om nieuwe series te ontwikkelen voor het onderwijs, zijn we aanwezig op grote festivals als Lowlands en organiseren we inspiratie- & kennisdagen voor de museumsector, waarin we met succesvolle cases en gastsprekers trends en kansen in het gebied bespreken.

De mensen achter ARTtube

De dagelijkse uitvoering van ARTtube ligt in de handen van Daphne Alexander - contentmanager en Judith Veraart - zakelijk leider. Daarnaast zijn een variërend aantal freelancers betrokken voor videoproductie en events.

 

Bestuur Stichting ARTmatch

Het bestuur van Stichting ARTmatch bestaat uit:
Voorzitter: Maarten Hogenhuis, Partner bij eventbureau Xsaga
Secretaris en waarnemend penningmeester: Marieke van der Kruijs, Projectcoördinator bij SIDN fonds
Penningmeester: vacature
Algemeen Bestuurslid: Catrien Schreuder, Stedelijk Museum Schiedam
Algemeen Bestuurslid: Minke Schat, Head of Public & Commercial Business Museum De Lakenhal Leiden
Algemeen Bestuurslid: Rianne Schoonderbeek, Conservator Educatie Museum Boijmans Van Beuningen

Jaarverslagen ARTtube:

Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2015