Welkom op ARTtube. Hét collectieve museumplatform met video's en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en festivals en laat je inspireren.

Het laatste nieuws

  • Nieuws ARTtube enquête 11 Dec 2018

    We horen graag van jou!

  • Evenementen / lezingen ARTtube x Lowlands 2018 27 Aug 2018

    Van 17 t/m 19 augustus stond ARTtube op Lowlands samen met zes partnermusea. Zo zag je het museum nog nooit! Op Planet Paradise kon het festivalpubliek zich drie dagen lang onderdompelen in kunst en cultuur.

  • Evenementen / lezingen Kunst op Pukkelpop en Lowlands 09 Aug 2018

    Ga jij naar Lowlands of Pukkelpop en ben jij geïnteresseerd in kunst? Aankomend weekend staat ARTtube op beide festivals klaar om de festivalgangers dagelijks te verrassen met een nieuwe kijk op kunst! Zo zag je het museum nog nooit!

Arttube original series

4 video's
DNA van Nederland

We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.

Bekijk de serie
6 video's
SLOW ART W/ CHIPS

Wat gebeurt er als je langer dan de gemiddelde negen seconden naar een kunstwerk kijkt? De tijd vergeet en je laat meenemen en door een kunstwerk?

Bekijk de serie
39 video's
KUNST IS LANG

Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.

Bekijk de serie
3 video's
Art Rocks 2018

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk.

Bekijk de serie
7 video's
ARTtube x Lowlands 2018

De kunstliefhebber op Lowlands was bij de ARTtube-dome aan het goede adres. Van dagelijkse artist talks, tot ARTtours over het Lowlands-terrein en van kunst kijken met je oren tot een quiz waarin je probeert te onderscheiden of iets Art, Troep of Allebei is. Dat en nog veel meer, want van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, werden de bezoekers verrast met de beste kunst en design uit de museumcollecties.

Bekijk de serie