Op de valreep: Crash Course Kunst voor de eindexamens

Op de valreep voor de eindexamens presenteren we met trots onze nieuwe serie voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: Crash Course Kunst. Een leuke voorbereiding en opfrisser op de eindexamenthema's van dit jaar.

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de Klas, en is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken. De serie bestaat uit vijf afleveringen van 10 tot 20 minuten. De afleveringen sluiten aan op de thema’s rondom de eindexamenvakken van de kunstvakken: DROMEN (vmbo), MAATWERK (Havo) en VOORBEELDIG (vwo).

Crash Course Kunst is geproduceerd door ARTtube - het online videoplatform van ruim dertig musea uit Nederland en België. Door middel van educatieve video's worden leerlingen wegwijs gemaakt in de kunstwereld. De video’s zijn bewerkingen van ARTtube-video’s, aangevuld met fragmenten van onze samenwerkingspartner AVROTROS Kunstuur. Presentator Ischa Havens vertelt de context bij de verschillende fragmenten.

Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen. ARTtube draagt met deze serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: toegankelijke, visuele content dat aansluit bij het curriculum en aansprekend is voor leerlingen.

Bij de verschillende thema’s zijn blogs geschreven over kunstenaars Joris Laarman, Maarten Baas, Marlene Dumas, Tom Claassen en Paul Klemann door onze expert cultuuronderwijs Anja Marbus.

Bekijk alle video's nu online!